Lavanta Yağı Nedir?

Günümüzde, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde bitkilerden yararlanmanın önemi yeniden ortaya çıkmıştır. Özellikle her insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı problemler olan ağrı vb. rahatsızlıkların ya da çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisinde bitkilerin kullanımı artmıştır. Birçok uzman da doğal yollarla kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlık için devamlı olarak ilaç kullanımından kaçınmanın ve doğal yöntemlerden yararlanmanın önemini vurgulamaktadır. Lavanta da doğada bulunan bitkiler arasından en çok faydalı olanlardan biridir.  Lavanta, yüksek yerlerde yetişen bir bitkidir. Mor çiçeklere sahiptir, yeşil ve gri yaprakları vardır. Boyu da genellikle 40-50 cm civarında olur. Güzel bir kokuya sahip oldukları için birçok kişi evinde de yetiştirir hatta sabunlarda ya da çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılır. Lavanta yağı da, bu lavanta bitkisinin genellikle çiçeklerinden elde edilen ve ortaya çıkması için de buhar damıtma yönteminden yararlanılan bir yağdır. Vücuda faydalı birçok minerale ve vitamine sahiptir. Günümüzde birçok alanda kullanılır.

lavanta yağı

Lavanta Yağı Faydaları

Günümüzde insanların en çok muzdarip oldukları rahatsızlıklar arasında eklem problemleri yer almaktadır. Eklem problemleri doğuştan olabilir, yaşla birlikte ortaya çıkabilir ya da spor sırasında bir sakatlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Fakat eklem ağrıları her durumda oldukça rahatsız edicidir.  Eklem ağrıları için doğal yöntemlerden yararlanmanın akıllıca olduğunu söyleyen birçok uzman bulunmaktadır. Lavanta yağının en büyük faydası da, eklem ağrılarında ortaya çıkmaktadır. Lavanta yağı, eklem ağrılarını hafifleten bir etkiye sahiptir. Kullanımı da oldukça kolaydır. Ağrının ya da acının hissedildiği yere lavanta yağı ile masaj yapıldığında ağrı hafifleyecektir. Lavanta yağı, burkulmaya bağlı eklem ağrılarında kullanılabildiği gibi yaşla birlikte ortaya çıkan ağrılara da iyi gelir. Ağrının hissedildiği yere hafif şekilde masaj yapmak yeterlidir.

Lavanta Yağı Ne İşe Yarar

Lavanta yağının etki ettiği birçok farklı alan vardır. Etkileri de saymakla bitmez desek yeridir. Eklem ağrılarına karşı olan faydalarının yanında saç için de faydalıdır. Saç derisini besleyen bir yapıya sahip olduğu için, saçların güçlenmesini sağlar, saçlar daha hızlı uzar ve hatta saç dökülmesinin belli bir noktaya kadar önüne geçilmesini sağlar.

Bununla birlikte sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakta hareketliliğin artmasını sağlar böylece hazımsızlık probleminin önüne geçilir. Yemeklerden sonra daha rahat edilir.  Solunum bozukluklarının üstesinden gelinmesine de yardımcı olur. Özellikle mevsim geçişlerinde görülen soğuk algınlığı, sinüs tıkanıklığı gibi problemlere karşı son derece etkilidir. Nefes almayı kolaylaştırır.  Kan dolaşımının da daha sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlar. Kan basıncı ya da diğer adıyla tansiyon yüksekse düşmesini sağlar.

Lavanta Yağının Cilde Faydaları

Lavanta yağı cilt problemlerine karşı da oldukça etkilidir ve kullanımı cilt üzerinde herhangi bir yan etkiye sebep olmaz. Cildimiz günlük hayatta birçok kirleticiye maruz kalmakta ve kötü etkilenmektedir.  Lavanta yağının sahip olduğu antioksidanlar, bu kirleticilerin ciltte ortaya çıkarttığı etkilerin üstesinden gelir. Lekelerle savaşır. Aynı zamanda, akne, sivilce vb. problemlere de iyi gelir. Sivilce karşıtı kimyasal maddeler cildi kötü etkilerken, lavanta yağı uçucu bir etkiye sahip olduğu için bakterileri öldürür ve aynı zamanda cildi yumuşatır. Bu faydalarının yanında, hiçbir yan etkisi yoktur ve herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir.

 

biomet ürünleri